fredag 30 maj 2014

Rant no 2

Rant = a discourse by a single performer, especially if irritated or upset.
 
Känns lite märkligt att 2014 behöva föreläsa om demokratins abc. Men det verkar som att det behövs

Alltså: Yttrandefrihet är något av det värdefullaste vi har. Att leva i ett samhälle utan en sådan vore en mardröm. Yttrandefrihetens ej förhandlingsbara grundtanke är : "Jag delar inte din åsikt men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den".

Om Sverigedemokraterna inte kan genomföra politiska möten pga att en grupp högljudda demonstranter sätter stopp för dem, så är det något som borde bekymra varje demokratiskt lagd person i det här landet. Dessa demonstranters agenda skrämmer mig lika mycket som SD,s. Man kan på olika sätt visa sitt missnöjde med SD, tex genom att vända ryggen till. Men om man tar sig rätten att stoppa möten som hålls väl inom de demokratiska ramar som vi utmejslat för att det här samhället ska fungera, då är man inne på en farlig väg.

Jag är inte rädd för att möta Jimmi Åkesson eller vilken annan Sverigedemokrat som helst i en debatt. Jag vet att mina argument FÖR tolerans, medmänsklighet och allas lika värde håller hela vägen. Den som lyssnar på den debatten och ändå därefter väljer Jimmi har min fulla respekt.

Detta kallas demokrati och uppstod i Grekland för 2000 år sedan. Jag vill leva i ett samhälle där vi samtalar och försöker övertyga varandra med hjälp av argument. Inte i ett där gatans parlament har tagit över.

Relaterat: västnytt http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/fel-att-stoppa-sd-mote