lördag 18 juli 2015

Vi cyklar runt i världen 1

DSCF4673

Årets sommartripp kommer att vara cykelbaserad och är därför döpt till #vicyklarruntivärlden. Längre förflyttningar sker med bil. Kortare utflykter cyklas.

Det handlar om Halland, Skåne, Danmark (med fokus på konstmuseet Louisiana) Hamburg och Holland. I Holland ställer vi bilen och ger oss ut på en flerdagstur. Men tält och förnödenheter på en cykelkärra bakefter.

Bopålarna är nu begravda i Knäreds jord, och kommer så att förbli i några dagar. Flammabadets camping är en semestertradition. Utsikten över Lagan och ljudet från det strömmande vattnet är precis vad man behöver. Vi tältar precis bredvid vattnet.

Förr om åren har det varit danskar in charge här. Nu har ett svenskt par tagit över. De har inte lyckats få ordning i köket. Kylskåpet var inte inkopplat pga att de saknade en förlängningssladd. Jag lånade ut min egen tillfälligt, så att i alla vi själva skulle kunna hålla vår mat fräsch.

I dag har vi besökt konsthallen i Hishult, något som också är en årlig tradition. En liten trädgård med smakfullt placerade skulpturer och inomhus ett par aktuella utställningar. Vi lade vantarna på ett verk av Hans Frode. En målning på glas, upplyst bakifrån och med en del av motivet utstickande ur “duken”.

Kan tex se ut så här:  

2015_Flat-Iron_50x77_600

Dagens övriga stämningar i bildform:

DSCF4628

DSCF4638

DSCF4640

DSCF4646

DSCF4647

DSCF4648

DSCF4651

DSCF4670