lördag 26 september 2015

Bokmässan: Grybbingdalens ambassad är öppen

Den började i torsdags, men det är först idag lördag som det verkligen börjar hända grejer på bokmässan. Klockan två på fredagen öppnade portarna för allmänheten och sedan dess väller besökarna in.

Jag säljer de två första böcker i serien om Grybbingdalen, (Prinsessan Ja! och Snyltskator och måntroll) och pocketversionen av Cirkoli. Böckerna finns också som ljudböcker på usb-minne (i form av en så kalla wafer - ser ut som ett bankkort).

Bokmässan är rolig, Alla som är här älskar verkligen böcker. Jag träffar författar- och förläggarkollegor, både gamla bekanta och nya. Jag insuper den magiskt litterära laddning som finns överallt. Ord, berättelser, livsöden.

Men den är också ansträngande. Ljudnivån är hög. Sorlet monotont och nästan hypnotiskt sövande. Lysrörsbelysningen flödar som i ett djurförsökslabb.  

Det allra roligaste är när någon stannar till vid montern och säger att de tycker Cirkoli är en kanonbra bok. Det händer med jämna mellanrum.

Min vän Sandra, som hjälper mig att korrekturläsa mina böcker hälsade på i montern. Hon slog upp Snyltskator och måntroll på måfå och hittade genast ett stavfel. Inget stort, det kommer förmodligen att gå obemärkt förbi. Men det ändå,  det gör ont.

20150925_143446