onsdag 6 april 2016

Signering på science fiction-mässan i Göteborg

image

FullSizeRender

Det roligaste med science fiction-mässan är alla hängivna entusiaster som promenerar omkring, utklädda till sina favoritfigurer. Det finns ju inte så många andra tillfällen där man kan spöka ut sig på det sättet och fortfarande bli tagen Radagast-birdpå allvar. Här möts man rentav av uppskattning för sin utstyrsel.

Själv minns jag bäst snubben som förvandlat sig själv till en kopia av Gandalfs trollkarlskompis Radagast. (En figur som faktiskt tecknas bättre i filmerna än i boken).

Mässan drar enormt mycket folk. Köerna ringar långa, till och med flera varv ute i p-huset.

image

Årets Göteborgs-upplaga gick av stapeln i helgen. Jag var där med mina böcker för tredje året i rad. Första året sålde jag bara Cirkoli, året därpå Cirkoli i pocketformat och första delen i serien om Grybbingdalen. I år fanns även andra delen Snyltskator och måntroll med.

Det roligaste för mig är förstås när någon  kommer fram och berättar att de gillar mina böcker. Fler än en har frågat om det blir någon fortsättning på Cirkoli. Jag svarar att jag försökt fiska upp material till en sådan ur den källa där mina bokidéer simmar omkring, men håven är och förblir tom.

Den bok jag nu arbetar med, som går under arbetsnamnet Förklararen, kommer dock att vara skriven lite grand i samma anda som Cirkoli.

Så här såg förberedelserna och monterbygget ut i några steg:

image

 

image

image