söndag 28 augusti 2016

Rant # 12 - Heltäckande burka vs rockfestivalernas nakenhetsideal

Rant = a discourse by a single performer, especially if irritated or upset

burka

Om bärande av burkini, slöja, hijab, burka etc är synonymt med frihet, vilka några i dag tycks hävda, måste det begreppet vad mig anbelangar omdefinieras helt och hållet.

Att en kvinna bara ska visa håret för sin man och sina bröder är inte frihet. Det är inskränkt, efterblivet och sunkigt kvinnoförtryck. Lagstiftning eller ej, sådant tänkande bör motarbetas kraftfullt.

You may say I’m a dreamer, men jag förespråkar fortfarande hippietidens ideal: en avdramatiserad syn på nakenhet och sexualitet, blommor i håret, musik på hög volym, berusning och vild dans nätterna igenom. DET är min frihet, och jag tänker göra vad jag kan, kanske rentav kämpa för att den sortens glädje och längtan ska dominera i världen.

Påståendet ”ju mindre kläder desto bättre” är kanske en vulgarisering av argumentationen. Men det ligget nåt i det.

1afd9cdc0b82e4b16e03c39cae71ac8b

Eller också måste jag en gång för alla inse att Lennon slog huvudet på spiken när han sjöng ”The dream is over …