fredag 15 december 2017

Vad som än händer - håll din värld förtrollad

MB FB

Du möter dagligen en massiv ström av statistik, åsikter och uttalanden från tvärsäkra experter. Du vadar fram i torra fakta, befriade från glädje och hopp. Allt detta slammar igen din magikanal och stänger dina ögon för det förbluffande äventyr som är livet.

Det är därför du måste anstränga dig för att hålla din värld förtrollad. Börja med att skriva ned dina drömmar när du vaknar, lägg märke till vad de vill säga dig.

Fortsätt sedan med en förväntan om att det som händer under dagen kan innehålla hemliga meddelanden riktade till dig personligen. Var beredd på omen, tecken, välsignelser, ödesknuffar och möten med människor som, utan att själva veta om det ger dig fingervisningar och goda råd.

Öppna dig för mirakel, meningsfulla sammanträffanden och vägledning från lärare, förklädda i de mest överraskande och oväntade former.

Leta aktivt efter sprickorna där ljuset strömmar in. Hjälp till att vidga dem om du kan.

Studera månen, stjärnhimlen, snöflingor, skator och skuggorna i skymningsljuset. Det är inte förbjudet att tolka budskapen de bär med sig.

Välkomna osynliga hjälpare, dina döda anhörigas viskande röster och de vänliga händer som leder dig ut i solljuset. 

Låt dina tankar sväva fritt, högt och långt. Våga fantisera om det omöjliga, det ouppnåeliga, det oinskränkta. Odla vansinniga förhoppningar och orealistisk längtan.

Spring så långt bort du kan från dem som ser livet  som meningslös slump.

Att hålla din värld förtrollad är det bästa sättet att överleva i den ‘berättelse om  förtvivlan’ som vi just nu lever i.

MB FB


Do not choose a coward's explanation

that hides behind the cause and the effect

- Leonard Cohen


I'll tell you about the magic, and it'll free your soul
But it's like trying to tell a stranger bout rock and roll

- The Lovin' Spoonful, Do you believe in magic (1965)

MB FB


Disclaimer:

Budskapet i detta inlägg är inte granskat och godkänt av den Evidensbaserade Vetenskapen, Ateisternas Standardriseringsbyrå eller Skeptikernas Inkvisitionsdomstol.

Innehåller är helt och hållet anekdotiskt, obevisat och pseudovetenskapligt.